Cookie- og privatlivspolitik

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger
Ved besøg på dialaegt.dk og dialaegt.no accepterer du denne Cookie- og privatlivspolitik

Oversigt

1. Generelt
2. Cookies
2.1 Hvad er cookies
2.2 Hvad bruger vi cookies til
2.3 Hvor længe opbevarer vi cookies
2.4 Hvordan undgår du cookies
2.5 Tredjepartscookies
2.6 Cookies fra gemius/trafikmålinger
3. Personoplysninger
3.1 Hvad er personoplysninger
3.2 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger
3.3 Hvad bruger vi personoplysninger til
3.4 Samkøring af data
3.5 Hvordan beskytter vi dine personoplysninger
3.6 Kan vi ændre behandlingen af personoplysninger
4. Kontakt

1. Generelt

Når du klikker dig ind på Dialægt hjemmesiderne indsamler Dialægt oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse om de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller indsigelser vedrørende de indsamlede oplysninger.
Dialægt indsamler oplysninger om dig på de to følgende måder:
– Ved brug af cookies
– Ved at du selv afgiver oplysninger

2. Cookies

2.1. Hvad er cookies?

Første gang du besøger en af Dialægts hjemmesider modtager du automatisk en eller flere cookies. Du modtager endvidere cookies, når du foretager søgninger eller besøger undersider på vores hjemmesider. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera el. lign.), og som registrerer dig som unik bruger. Cookies gør det lettere at anvende internettet, fordi du ikke hele tiden skal begynde forfra. Websitet kan med andre ord bruge en cookie til at huske information om dine præferencer.

2.2 Hvad bruger vi cookies til?

Cookies er med til at fortælle Dialægt om dit besøg og din adfærd på vores hjemmesider.
For at fastlægge, hvem der besøger Dialægts hjemmesider, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. Her indsamler vi informationer om, hvornår og hvor lang tid du besøger en hjemmeside, hvilke og hvor mange sider og produkter, du besøger, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger, IP-numre, hvilke annoncer du ser osv. På den måde kan vi sikre os, at du ikke kun ser de samme bannerreklamer igen og igen, og samtidig tilstræbes det, at du ser reklamer, som kan finde interesse for dig. Med din tilladelse bruger vi den indsamlede information til at målrette vores direkte markedsføring til dig. 
Disse cookies kaldes førsteparts-cookies og sættes af Dialægt.

2.3. Hvor længe opbevarer vi cookies?

De cookies, der er sendt til dig, vil blive opbevaret på dit udstyr i maksimalt 24 måneder regnet fra sidste gang du var inde på en af Dialægts hjemmesider. Hver gang du genbesøger en hjemmeside, forlænges perioden. De pågældende cookies slettes automatisk efter deres udløb. 

2.4 Hvordan undgår du cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser/smartphone.

2.5 Cookies fra vores samarbejdspartnere

Dialægt har også en række samarbejdspartnere som sætter cookies -såkaldte tredjeparts-cookies.
Det kan være vores tjenester (fx Facebook), som sætter disse cookies.
Formålet med sådanne cookies er at sikre levering af målrettede online-annoncer.

2.6 Cookies fra Google (trafikmålinger)

Dialægt benytter cookies fra Google med formål at danne statistisk information om hele internetbruger-gruppen, der gør det muligt at bestemme f.eks. hvilke hjemmesider, der er mest populære i de forskellige demografiske grupper (f.eks. blandt kvinder og mænd). Oplysningerne præsenteres kun til tredjeparter i samlet form. Målingerne udføres under nøje iagttagelse af den persondataretlige regulering. Oplysningerne videregives kun til tredjeparter, herunder Dialægt samarbejdspartnere, i anonymiseret form med det formål at målrette markedsføring og opnå bedre viden om brugere på de enkelte hjemmesider og det danske og norske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af lovgivning.
Du kan fravælge at indgå i Google målingen her

3. Personoplysninger

3.1 Hvad er personoplysninger?

Dialægt beder om dine personlige og brugerrelaterede oplysninger, når du køber produkter på en hjemmeside eller tilmelder dig nyhedsbreve, konkurrencer m.v. Det er oplysninger som navn, adresse, postnummer, e-mail og telefonnummer. I forbindelse med køb eller tilmelding til en service er obligatoriske oplysninger markeret tydeligt på formularen. Afgivelse af øvrige oplysninger i forbindelse med køb eller tilmelding til en service er frivilligt.

3.2 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger?

Når du køber produkter på vores hjemmeside har vi brug for dine personoplysninger som dokumentation, indtil tjenesten er betalt og leveret, en fortrydelsesfrist er udløbet, og fristen for betalinger er udløbet. Derefter kan oplysningerne arkiveres. Fem år efter arkivering slettes alle persondata hos Dialægt.
Tilmelder du dig nyhedsbreve eller har du i øvrigt givet samtykke til, at vi bruger dine oplysninger til markedsføringsmæssige formål, gemmes dine oplysninger højst et år efter nyhedsbrevet er afmeldt.

3.3 Hvad bruger vi personoplysninger til?

De personoplysninger vi indsamler om dig, når du køber et produkt hos os bruges først og fremmest til at gennemføre det køb. Oplysningerne bruges derudover af Dialægt og samarbejdspartnere for at få større kendskab til dig, forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer. Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredjepart.
Husk at enhver oplysning du afgiver – inklusiv personlig identificerbar information – i et offentligt forum som for eksempel en online-debat, ikke er omfattet af denne fortrolighedspolitik og kan ses af tredjepart, der ikke har noget med Dialægt at gøre. Vi anbefaler derfor, at du omhyggeligt overvejer, hvilken information du afgiver i forbindelse med brug af disse.

3.4 Samkøring af data

Når du opretter en profil på Dialaegt.dk eller Dialaegt.no 
samkører vi de oplysninger, du indtaster i din profil, med oplysninger indsamlet via cookies for at målrette nyheder og tilbud til dig.

3.5. Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer de personlige oplysninger, du afgiver, på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.
Vi kan dog ikke garantere 100 % sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der er en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Vær opmærksom på, at du afgiver dine personlige oplysninger på eget ansvar.

3.6. Ændringer i behandlingen af personoplysninger

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores hjemmesider.

4. Kontakt og rettigheder

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Dialægt, skal du rette henvendelse på

[email protected] eller telefon 7023 0080.

Du har ret jf. den nye persondataforordning til

  • at få indsigt i alle de data Dialægt har om dig,
  • at få rettet forkerte data Dialægt har om dig og
  • at få slettet alle data Dialægt har om dig.

Med venlig hilsen

Dialægt Aps

Katrinebjergvej 113B
8200 Aarhus N
Telefon: (+45) 7023 0080
CVR.nr. 3719 6967

Sidst opdateret 06.03.2018